SMTP Error: Could not connect to SMTP host. Havi feladatok - GEOMATECH
Élmény a tanulás
Széchenyi 2020

Havi feladatok

2015. január 1-jétől folytatódik a GEOMATECH tanulmányi verseny!

A verseny szervezői szeretettel köszöntik azokat a tanárokat, akik a tavaszi fordulókon már indítottak csapatokat és azokat is, akik a most folyó tanárképzéseink egyikén ismerkedtek meg a GEOMATECH projekttel.

A versenyre ezúton szeretettel meghívjuk azokat a matematikát, fizikát, informatikát oktató pedagógusokat is, akik még nem ismerik a GEOMATECH Projektet.

A GEOMATECH tanulmányi verseny az általános és középiskolások korosztályát célozza meg, és egy új típusú tanulmányi versenyt kíván meghonosítani Magyarországon. A GEOMATECH verseny egy játékos vetélkedő, nem szokásos tanulmányi verseny, hiszen mi nem csak a kiváló matematikus és fizikus palántákat várjuk, hanem minden kreatív közösséget. A verseny során a gyerekek lehetőséget kapnak arra, hogy csapatban oldják meg a feladatokat, ezáltal nem csak a tantárgyi, de kommunikációs és szociális készségük is fejlődik.

Minden hónapban – korcsoportonkénti bontásban (1-12 évfolyam 6 korcsoportban) – új feladat várja a jelentkezőket, amelyet a regisztrált csapatoknak e-mailben megküldünk, és természetesen elérhetővé tesszük a GEOMATECH weblapon keresztül is. A versenyen való részvételnek semmilyen költsége nincs, eredményt minden hónapban hirdetünk, így bármikor be lehet kapcsolódni.

A feladatok elkészítéséhez a diákok a világ egyik legnépszerűbb, ingyenes oktatási szoftverét, a GeoGebrat használják, amely könnyen kezelhető és látványos vizuális elemekkel segíti az elvont fogalmak, problémák megértését, játékosan fejleszti a diákok számítógépes ismereteit. Amennyiben Ön még nem találkozott a GeoGebra szoftverrel, itt ismerheti meg: www.geogebra.org.

Regisztráció

A verseny második szakasza január 5-jén indul. A verseny szabályzatát, az első feladatokat és a fontos határidőket e-mailben küldjük meg az érdeklődő pedagógusok számára. A regisztrációhoz a következő adatok megadása szükséges:

  • Csapat neve (a tavaszi fordulókon szerepelt csapatok is regisztráljanak újra, lehet ugyanazzal a névvel is)
  • Csapattagok nevei
  • Korosztály (1-2. osztály, 3-4., 5-6., 7-8., 9-10., 11-12. – összesen 6 korosztály; vegyes, több korosztályba tartozó diákokból álló csapat csak a magasabb korosztály kategóriájában indulhat)
  • Felkészítő tanár neve
  • Email cím (tanár elérhetősége)
  • Intézmény neve
  • Intézmény címe

Regisztrálni az alábbi linken lehet:

https://docs.google.com/forms/d/1fqJJZBlvQwvBzF1nWgNLGvKrAnPb1qKMyX1at29-XFU/viewform?c=0&w=1&usp=mail_form_link

Ha bármi kérdésük lenne, forduljanak hozzám bizalommal  a verseny@geomatech.hu e-mail címen!